Història

Alguns fets rellevants


El possible origen del cognom Padres sembla que l'hem de buscar a Camós, a la comarca del Pla de l'Estany de Catalunya.

Diversos motius avalen aquesta hipòtesi:

1) L'existència del "Veïnat de Can Padrés", un conjunt de cases al voltant d'una casa pairal, que fou reconstruïda diverses vegades i que té uns orígens són molt antics.

 


2) Les primeres referències escrites del cognom Padres daten d'un pagament que va fer un tal Joan Padrés de Camós el 1339: "Lluïsmes pagats en concepte de ferma d’espoli forçada". Aquesta referència ha estat trobada en el llibre "HOMES, MASOS, HISTÒRIA. La Catalunya del Nord-Est (Segles XI-XX)", de Rosa Congost i Lluís To. Podeu consultar alguns fragments d'aquest llibre en aquest enllaç.

3) La gran quantitat de Padrés que en algun moment de la seva vida es relacionen amb Camós o pobles veïns, com Corts, Banyoles, Borgonyà...

Sembla ser que, en diversos moments de la història, els Padres han sigut relativament poderosos, ja sigui quant a propietats i diners o en influències.

També consta un escut que sembla haver estat relacionat en algun moment de la història amb la família Padrés. Aquesta informació s'ha trobat a la web Heraldaria.com, però no en tenim cap altra confirmació.
La següent data important en la història del cognom Padrés és el 1751, quan en Rafael Padrés va embarcar des de Sevilla en direcció a Amèrica, amb destinació a Veracruz (Mèxic). Això va permetre que una nombrosa branca de la família Padrés quedés instal·la als EEUU i a Mèxic, fet que encara perdura en els nostres temps.